Miljøpunkt Nørrebro

fredag den 23. december 2011

Jul Nytår 2011

Til vores faste læsere:
En rigtig god jul og et godt nytår ønskes alle
Glæder os til at atbejde sammen om udfordringerne i det nye år

fra Regnvands- og Byforgrønnings gruppen
MiljøPunkt Nørrebro

tirsdag den 13. december 2011

Lokal Afledning af Regnvand i Ålborg


LAR-løsninger kan redde byer fra dyre oversvømmelser i fremtiden og derved både blive en økonomisk og social gevinst.
LAR står for ”lokal afledning af regnvand”, og det handler om at skabe løsninger, der kan aflaste vores kloaksystemer.

Det væsentlige er at tage udgangspunkt i det enkelte område, og tilpasse løsningsmodellerne efter dette. I Aalborg har Polyform taget udgangspunkt i områdets historie til at skabe løsninger på fremtidens udfordringer. Området har været en eng for senere at blive omdannet til godsbaneareal. Under konstrueringen af banearealet nedgravede man til dels Øster Å, som løber øst for området. Denne er der nu åbnet op for og den skaber en grønnere struktur i bydelen samtidig med, at den er med til at etablere en naturlig vandbalance.

Læs mere her: 

onsdag den 7. december 2011

Københavnerne vil have 'vild' natur

Naturen i byen skal ikke bestå af lige linjer af blomster i bed og tætklippede plæner. I hvert fald ikke, hvis du spørger københavnerne. De foretrækker deres grønne områder mere ufriserede.

Det viser den videnskabelige rapport ’Livstil og naturkvalitet i byrummet’ fra Institut for Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet, som forventes færdig i løbet af december 2011.

Læs rapporten her (PDF): http://www.dmu.dk/Pub/FR829.pdf


fredag den 2. december 2011

Forsikrings præmier stiger

Beboere i et 60'er hus med kælder i Storkøbenhavn kan forvente størst stigning.


Som vi tidligere har skrevet her på bloggen, må beboerne i København nok forvente stigende forsikrings præmier.


De skriver, at det ikke kun er på grund af skybruddet, men en generel stigning i tyveri og brand.
»Antallet af vandskader er selvfølgelig steget på grund af sommerens skybrud, men det er ikke den primært årsag til stigningerne. Det er mere udviklingen inden for brand og tyveri, som er årsagen. Antallet af indbrud er eksploderet de seneste år, og de enkelte skader er desuden blevet dyrere, fordi vi har dyrere indbo, som for eksempel fladskærme. Brandskader er også blevet dyrere i takt med, at mange har fået renoveret deres huse med for eksempel nye køkkener«.
"Stigningerne kommer primært til at ramme folk med mange skader eller folk, der har tegnet deres forsikring for mange år siden, hvis præmie skal løftes op på det niveau, som en lignende forsikring ville koste i dag, forklarer produktchefen. Og det er faktisk ikke sommerens skybrud, der er skyld i præmieforhøjelserne."
"En læser, der har kontaktet Politiken, har fået et brev fra Codan med et varsel om en stigninger i forsikringspræmier på hele 80 procent. Familiens husforsikring stiger fra lige under 5.000 kroner til lige under 9.000 kroner, mens familieforsikringen stiger fra 3.500 til 6.200 kroner."
Måske er det kun Codan der bruger skybruddet til at varsle stigninger, men andre selskaber følger nok efter.

mandag den 7. november 2011

Brev fra kommunen om Ladegårdsåen

Københavns Kommune svarer på artikel i Berlingeren 28. oktober. Tekst udsendt på dialog netværket på Nørrebro.

Ladegårdsåen
Berlingske havde d. 28. oktober en lille artikel om Ladegårdsåen (http://www.b.dk/nationalt/skal-aaboulevarden-vaere-en-aa).
Miljøpunkt Nørrebro gav her udtryk for - at det jo var en oplagt mulighed, at kombinere indførelsen af en betalingsring og Københavns Kommune's Skybrudsplaner - ved at åbne Ladegårdsåen - og dermed få meget mere ud af de nødvendige investeringer - som blandt andet skybruddet d. 2. juli har nødvendiggjort.

Nørrebro Lokaludvalg er klart med på den linie, som det fremgik af artiklen.

Vi sendte artiklen til Københavns Kommune's miljøborgmester Ayfer Baykal, der har bedt områdeleder John Pape svare os pr. brev. I svaret henviser kommunen til tidligere tiders overvejelser vedr. Åboulevarden og de økonomiske overvejelser der lå til grund for kommunens holdning til åbning af Ladegårdsåen.

Men i brevet skriver John Pape, at Københavns Kommune i forbindelses med Klimatilpasnings arbejdet begyndt at kigge på eksisterende muligheder for at kunne håndtere regnvand i blandt andet de meget tætte urbane områder, som Nørrebro. Derfor nævnes Rantzaugade i brevet, som en mulighed for at fritlægge allerede eksisterende vandløb, men påpeger samtidigt, at der ikke på nuværende tidspunkt er midler til det arbejde.

fredag den 4. november 2011

Skybrud Udstilling

Undgå vand i kælderen ved Skybrud
03. november 2011
http://www.kk.dk/Nyheder/2011/November/TMFUndgaaVandIKaeldereVedSkybrud.aspx

Københavns Kommune inviterer til udstilling, som giver gode råd og inspiration til, hvordan du kan sikre dig mod vand i kælderen ved kraftige regnskyl.

Hvis du er blandt de københavnere, der havde vand i kælderen efter sommerens skybrud, er et besøg i Teknik- og Miljøforvaltningens kundecenter, Njalsgade 13, måske noget for dig.

Her kan du frem til jul få gode råd af en medarbejder, hente en pjece og se en udstilling om lokal afledning af regnvand.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal opfordrer alle til at besøge kundecenteret og udstillingen:

”Vandskaderne fra sommerens skybrud er stadig noget vi døjer med. Så det er vigtigt, at vi alle gør en indsats for at sikre sig, at når skybruddet kommer næste gang, så er vi bedre forberedt. Jeg håber derfor, at så mange som muligt vil kigge forbi og få råd og inspiration,” siger Ayfer Baykal.

Teknik- og Miljøforvaltningen arbejder sideløbende ud fra en skybrudsplan, som skal sikre byen med bedre afledning af regnvand i hovedkloakken som en del af kommunens klimatilpasningsplan.
Fakta om Teknik- og Miljøforvaltningens skybrud udstilling

• På udstillingen kan du få gode råd til at sikre din kælder mod oversvømmelse af spildevand ved fx at etablere et højvandslukke.

• Du kan desuden få inspiration til, hvordan du kan håndtere almindeligt regnvejr, fx ved etablering af grønt tag, havebassiner eller en faskine, hvor regnvandet nedsives i jorden i stedet for at løbe i kloakken.

• Og så kan du blive klogere på, hvordan man kan bruge regnvand til wc-skyl, tøjvask eller havevanding.

• Udstillingen kan ses alle hverdage frem til jul i tidsrummet 9-15, Kundecenteret, Njalsgade 13, 2300 København S.

Du kan læse mere om lokal afledning af regnvand på www.kk.dk/LAR

fredag den 28. oktober 2011

Miljøpunkt Nørrebro i Berlingske og TV2Lorry om Ladegårdsåen.

Skal Åboulevarden være en å?

Åboulevarden i København skal igen leve op til sit navn og byde på vand og grønne områder til de sammenstuvede borgere på Nørrebro. En åben å vil nemlig kunne bruges som en del af klimatilpasningen og holde fremtidens massive regnvandsmængder væk fra overbelastede kloakker, kælderrum og veje. Samtidig vil en å give mere asfaltfri plads i Danmarks tættest befolkede område.
....
Ekspert: Spændende
Marina Bergen Jensen er professor ved Københavns Universitets biovidenskabelige fakultet. Hun ansat ved Afdeling for Parker Og Urbane Landskaber og mener, at forslaget er spændende.

- Det vil være meget svært at regne ud, hvor meget det vil koste, for man skal inkludere hvor stort et løft det kan give området. Tilsvarende er det også meget vanskeligt, at finde ud af hvor store fremtidens kloakker skal være for at håndtere fremtidens regnmængder. En ting er sikkert, skybrud som vi har set dem de seneste år, kan vanskeligt håndteres via kloakker. Det vil være et godt langsigtet mål, og jeg støtter en undersøgelse af mulighederne, siger Marina Bergen Jensen.

Læs mere: http://www.b.dk/nationalt/skal-aaboulevarden-vaere-en-aa

Indslag i TV2Lorry: http://www.tv2lorry.dk/video?video_id=59953

lørdag den 15. oktober 2011

Berlingske 28. oktober 2011

17 kommuner i Storkøbenhavn indgår nu et formelt samarbejde for at dæmme op for de enorme og milliarddyre skader, som opstår efter skybrud.

http://www.b.dk/nationalt/storkoebenhavn-vil-bekaempe-skybrud

Som forventet skal beredskabet opgraderes, så det er muligt at kunne være på forkant med situationen, når der virkelig kommer "monsterregn". Så derfor en "Skybrudsplan".

Den store udfordring er implementeringen af "Klimatilpasningsplanen". Det lange seje træk med at gøre regnvandet til en bæredygtig løsning, så vi kan begynde at genbruge regnvandet og gøre det til en ressource, til glæde for Københavns borgere.

Regnvandet kan udnyttes af den enkelte ejendom, men kan på længere sigt vil det også kunne udnyttes til at skabe større livskvalitet i form af hele byrum, hvor regnvandet indgår som et element der kan danne grundlag og grobund for et grønnere Nørrebro.

onsdag den 5. oktober 2011

Vellykkede aftenarrangementer.
Regnvand- og byforgrønnings gruppen glæder sig over de vellykkede aften arrangementer.
Professor Marina Bergen Jensen.
Københavns Universitet. Skov & Landskab/Afd. For Parker Og Urbane Landskaber.
Om: Klimatilpassede landskaber.

Ulrik Hindsberger.
Teknologisk Institut. Rørcenter om klimaændring og kloak.
Om: Teknologi og regler for genanvendelse af regnvand.

Miljøpunkt Nørrebro. 
Regnvands og Byforgrønningsgruppen
Om: Bæredygtige gade- og kvarters løsninger

Derudover mulighed for en snak med en rådgiver.

Smagsprøve af honning fra by-bier. Se mere http://bybi.dk/

mandag den 12. september 2011

Københavnsk skybrud dissekeret i populære artikler

Vil du vide mere om sommerens ekstreme hændelse i hovedstaden, så er der viden at hente i seneste nummer af 'Vejret'.

http://www.dmi.dk/dmi/koebenhavnsk_skybrud_dissekeret_i_populaere_artikler
Skybruddet og de efterfølgende oversvømmelser i København den 2. juli 2011 bliver sent glemt.

Både bygerne og den resulterende nedbør har siden været genstand for stor meteorologisk opmærksomhed. Og to af de DMI-forskere, som har dissekeret fænomenet, deler nu ud af deres erfaringer i tidsskriftet 'Vejret'. Vejret er medlemsblad for Dansk Meteorologisk Selskab eller i daglig tale DaMS.
Selv om du ikke er medlem af DaMS, har du nu mulighed for at læse med. Artiklerne ligger nemlig i pdf-format på dmi.dk under 'populære artikler'. Her finder du også mange andre interessante tekster forfattet af DMI's medarbejdere til forskellige trykte medier i tidens løb.

Den første af de to artikler er skrevet af seniorrådgiver Flemming Vejen fra DMI's Data- og Klimainformation. Flemming kigger på nedbørmængder og intensiteter. Han benytter blandt andet kalibrerede data fra DMI's nedbørradar på Stevns til at vurdere, hvor meget regn der mere præcist faldt, hvor vi ikke lige havde en nedbørmåler stående. Læs Flemming Vejens artikel.

Den anden af de to artikler er forfattet af Ph.D. Niels Woetmann Nielsen fra sektionen for meteorologiske modelsystemer. I sin artikel analyserer han vejrudviklingen som førte til skybruddet, hvorfor det blev så kraftigt og hvorfor det netop ramte København. Læs Niels Woetmann Nielsens artikel.

torsdag den 1. september 2011

Regnvand & Nørrebro
Miljøpunkt Nørrebro afholder to aftenarrangementer om regnvand - og genbrug af regnvand - og hvordan vi kan omdanne de store mængder regnvand til en ressource.

Tirsdag d. 20. september 2011 - klokken 19:00 til 22:00

Tirsdag d. 4. oktober 2011 - klokken 19:00 til 22:00

(Tidligere annoncerede datoer er ændret på grund af valget)

Sted: “Økologihuset” Blegdamsvej 4B (i gården)

Oplæg fra:

Københavns Universitet.
Skov & Landskab. Afd. for Parker og Urbane Landskaber

- Klimaforandringer og byudvikling

- Landskabsmæssig klimatipasning

- Begrønning og frodigere by


Teknologisk Institut.
Rørcenter om klimaforandringer og kloak

- Regler og teknologi omkring genbrug af regnvand

Miljøpunkt Nørrebro.
Byforgrønnings- og Regnvandsgruppen

- Bæredygtige Gade- og kvartersløsninger

Derudover vil der være rådgivere tilstede, der vil kunne rådgive om konkrete tiltag.

Spørgsmål sendes til ove@norrebro.nu

fredag den 26. august 2011

Valget tvinger os til at ændre annoncerede møder

De annoncerede datoer i Nørrebro Bladet den 17. august Nørrebro / Nordvest Bladet 17. august- er ændret på grund af at valget er udskrevet til at foregå på en af de tidligere annoncerede datoer.

Miljøpunkt Nørrebro inviterer herefter beboere / borgere på Nørrebro til Regnvands arrangement - om mulighederne for at genbruge regnvand.

Tirsdag d. 20. September

Tirsdag d. 4. Oktober

Klokken 19:00 til 22:00


- i "Økologihuset". Blegdamsvej 4B (i gården). 2200 København N.


Aftenen vil byde på oplæg fra Københavns Universitet, Afdeling for Parker og Urbane Landskaber - om bæredygtig klimatilpasning.


Derudover vil der være oplæg fra Teknologisk Institut. Rørcenter om Klimaændringer - om tryghed omkring de tekniske løsninger ved at genbruge regnvand.

Miljøpunkt Nørrebro vil holde et kort oplæg omkring Bæredygtighed - og bæredygtige gade- og kvarters løsninger.


Der vil derudover være rådgivere tilstede, som vil kunne hjælpe med viden om konkrete løsninger på beboernes / borgernes spørgsmål, både om tekniske løsninger og tilbud om screening af ejendomme, omkring fremtidig genbrug af regnvand.

onsdag den 17. august 2011

Lad regnen skylle ud i toiletterne...

Det bæredygtige budskab om at genanvende regnvand, bliver i dag bredt ud til beboerne på Nørrebro i Nørrebro/Nordvest Bladet. Ove Larsen fra Miljøpunkt Nørrebro sætter fokus på at kloakkerne ikke kan håndtere de voldsomme skybrud, og derfor bør vi bruge alternative metoder så vi både kan redde vores kældre fra oversvømmelse og samtidig spare på vandregningen. Læs artiklen her på s. 8-9:

http://www.e-pages.dk/bgmonline_nv/221/

onsdag den 27. juli 2011

Konsekvenser af Skybruddet

Forsikrings selskaberne varsler nye tiltag efter skybruddet:
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2011/07/26/102639.htm

Krav til udsatte boligejere på vej
Det voldsomme skybrud i hovedstadsområdet for godt tre uger siden får nu forsikringsselskaberne til at stille højere krav til deres kunder. Fremover vil boligejere i udsatte områder få besked på at sikre deres kældre mod kloakvand. Ellers risikerer de, at selvrisikoen eller prisen på forsikringen stiger.
Krav om højvandslukke
Tryg overvejer for eksempel at kræve, at udsatte kunder installerer et højvandslukke, som blokerer for, at kloakvand kan trænge op gennem kloakrør og ind i kælderen. Et højvandslukke kan hurtigt blive en dyr affære på mange tusinde kroner, hvis gulvet skal brækkes op og der skal lægges nye fliser eller gulvbrædder.
- Enten kan man få sikret sine ting på den måde, eller også kommer man måske til at have en højere selvrisiko eller pris for sin forsikring, siger Troels Rasmussen fra Tryg.
Tryg vil også se på, om der er kældre, som man slet ikke vil forsikre, hvis der står ting af nævneværdig værdi i dem.


Stigninger i forsikringspræmier hos nogle forsikringsselskaber, blandt andet på grund af skybruddet sidste år:
http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1351871/forsikringskunder-er-sure-over-praemiestigninger-efter-skybrud/

onsdag den 20. juli 2011

mandag den 11. juli 2011

fredag den 8. juli 2011

Debatten efter skybruddet

I denne artikel fra Information.dk referer Jørgen Steen Nielsen om det idé katalog som Københavns Kommune udgav 2 dage før skybruddet - lørdag d. 2. juli 2011. 
http://www.information.dk/272873


Orientering på Danmarks Radio P1 havde et indslag i debatten om pensionspenge til kommunernes kloakker - og om, at de selskaber der varetager kloakkerne er blevet lavet til selvstændige selskaber for flere år siden - læs mere her: http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2011/07/07/07154630_1_1_1_1_2_1.htm

tirsdag den 5. juli 2011

Efter Skybruddet

De nemme løsninger - eller "the easy fix"
Lyngbyvej, mod Nord (2. juli klokken 21:15). Photo: webcam på Ryparken station.


Med forudsigelig hurtighed meldte de første politikkere sig på banen omkring midnat's-tid - efter lørdagens (2. juli 2011) gigantiske og voldsomme skybrud - med de nemme løsninger på de meget komplicerede problemer omkring klimaforandringer og konsekvenserne for københavnerne.


Igen i år viste det sig - at københavn har for mange ubrudte asfalterede områder - der leder regnvandet til kloakkerne - med oversvømmelser til følge - og selv om dette skybrud var voldsommere end det året før var reaktionerne selvfølgelig - nye kloakker. Men det løser bare ikke problemmet.






Jørgen Steen Nielsen har i Information - her den 5. juli en artikel - hvor han netop skriver - at det som politikkerne foreslår vil være et gigantisk fejlskøn og argumenterer for lavteknologiske løsninger - ved at afkoble regnvandet og bruge det til noget nyttigt.


onsdag den 15. juni 2011

Succesfuld regnvandstur

Efter en fantastisk tur rundt i København og omegn, kan vi kun sige tusind tak til alle der deltog på vores regnvandstur. Selvom tidsplanen var lidt stram, var trafikken dog heldigvis med os og vi nåede hele vejen rundt fra Avedøre Spildevandscenter, til tagparken ved Rigsarkivet og tilsidst til andelsforeningen BO-90 på Tjørnegade. Både Rosalina på Spildevandscenteret, og Erik Jørgensen og sønnen Tobias Kristensen fra Bo-90 delte ud af deres inspirerende viden, og vi håber at alle der deltog fik en masse ud af det - for det gjorde vi!
Følg med på bloggen og se hvad vi finder på til næste gang!


Rosalina introducerede til forskellige regnvandsopsamlinger. Her er det en faskine, der opsamler og siver vandet ned i jorden, der bliver præsenteret.
- hvilket gav anledning til diskussioner og mange spørgsmål.


Alle fik en god gåtur på rigsarkivets 7.000 m2 tagpark


Det grønne underlag kan optage 60-70% af nedbøren i området, så parken har ikke kun et æstetisk formål, men skåner også kloakkerne under kraftige regnskyl.

Her viser Erik Jørgensen hvor de har gravet gylletank
en ned, der opsamler det vand BO-90 anvender til toiletterne. Hvert år samler de 750l. der dækker deres samlede vandforbrug.


Den gule bygning og historien bag den skilte sig særligt ud i området.
Fotos: Stine Nielsen

onsdag den 1. juni 2011

Husk tilmelding


Kære beboer på Sjællandsgade

Efter ”Vision for Sjællandsgade” er her en påmindelse om den kommende ’regnvandstur’ - en mulighed for at komme ud at se, opleve og lære om forskellige spændende regnvandsløsninger.

Tirsdag 14. juni kl. 
16:00-19:30
Vi har siden sidst været nødt til at lavet en enkelt ændring i programmet. Vi tager fortsat ud til Spildevandscenteret i Avedøre, og tagparken ved Rigsarkivet. Men desværre var vaskeriet i Folehaven forhindret i at vise os rundt den pågældende dato på grund af bygge- og arkitekt møder, og derfor har vi skiftet besøget i Folehaven ud med et besøg på Tjørnegade på Nørrebro i BO-90 - en andelsboligforening der har implementeret forskellige miljøorienterede løsninger og har 18 års erfaringer i at bruge regnvand i toiletterne.


Spildevandscenteret i Avedøre, har specialiseret sig i forskellige LAR-løsninger (Lokal Afledning af Regnvand). Dette har de udstillet i ”Regnvandshaven”, hvor vi vil få en guidet rundvisning, og bl.a. lære om hvordan Spildevandscenteret håndterer transport af spildevand fra dig til renseanlæg, hvordan klimaændringer i form af styrtregn kan påvirke kloaksystem og rensning af spildevand og hvordan vi kan imødegå disse problematikker.


Tagparken på Rigsarkivet viser, hvordan et grønt tag kan udformes i meget stor skala. Samtidig passerer vi ”Bymilen” ved SEB-banken, der sætter et særligt aftryk i byens ellers hektiske og stressende rum. Med bymilens bølgende og nordiske struktur bliver rummet nærmest til et naturligt kunstværk.


Beboerforeningen Bo-90 har selv været med til at rejse bygningen i 1993, og har dermed selv udviklet principperne bag byggeriet - særligt målrettet mod sociale, økologiske, arkitektoniske og energirigtige løsninger. Gennem 18 år har foreningen med succes opsamlet 750l regnvand pr. m2 hvert år. Denne mængde dækker 60% af deres forbrug til toiletskylning af deres nu, nærmest forældede toiletter da de skyller 9 liter ud ved hvert skyl modsat moderne toiletter der kun skyller 3 liter ud pr skyl. Vi hører hele fortællingen fra tanke til handling, og ser det færdige resultat.

Vi mødes tirsdag den 14. juni kl. 16.00 på hjørnet af Sjællandsgade og Guldbergsgade (hvor vi begge lørdage præsenterede visionen for Sjællandsgade) og slutter samme sted senest kl. 19.30. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest den 7. juni


Så tag din kæreste, ven og nabo med i hånden hvor I sammen kan få en spændende eftermiddag. Spørgsmål og tilmelding med hvem og hvor mange I deltager, sendes til stine@norrebro.nu. Vi anbefaler at tjekke mail, senest på dagen, i tilfælde af yderligere informationer eller vigtige ændringer.


Vi glæder os til at dele en spændende regnvandstur med jer!


Miljøpunkt Nørrebro - Byforgrønningsgruppen
www.norrebro.nu - http://green-norrebro.blogspot.com/

onsdag den 25. maj 2011

Vision Skitser

Flere har spurgt om billeder af de fremviste plancher for Vision for Sjællandsgade:

onsdag den 18. maj 2011

Ekskursion

Efter to berigende lørdage på hjørnet af Sjællandsgade, vil vi nu invitere jer på den omtalte bustur tirsdag den 14. juni (vi havde i første omgang sagt den 30. maj, men dette kunne ikke lade sig gøre).

På turen vil vi se nærmere på genanvendelse af regnvand. Først får vi en rundvisning i Regnvandshaven på Spildevandscenteret i Avedøre og derefter opleve hvordan Folehavens fællesvaskeri har realiseret at genanvende 1,3 mio. liter regnvand i maskinerne. Hvis deltagerne har tid og lyst, og vejret er på vores side, bliver tagparken ved rigsarkivet det sidste stop på ruten. Her vil vi se hvordan en større taghave kan udformes, og hvordan man kan udnytte det grønne på taget af 3. sal.

Vi mødes kl. 16.00 på hjørnet af Sjællandsgade og Guldbergsgade (hvor vi begge lørdage præsenterede visionen for Sjællandsgade) og slutter samme sted senest kl. 19.30. Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt at tilmelde sig senest den 7. juni. Så tag din kæreste, ven og nabo med i hånden og sammen få en spændende eftermiddag. Spørgsmål og tilmelding med hvem og hvor mange I deltager, sendes til stine@norrebro.nu. Vi anbefaler at tjekke mail, senest på dagen, i tilfælde af yderligere informationer eller vigtige ændringer.

Vi glæder os til at dele en spændende regnvandstur med jer!

lørdag den 14. maj 2011

Lørdag morgen den 14. Maj

Har været lidt spændt på vejrudsigten - til denne lørdag - den sidste præsentation af "Vision for Sjællandsgade" - men det ser ud til - at der er gode udsigter for dagen


Så vi pakker ned omkring klokken 15 - så vi kan nå at komme indendørs inden regnen kommer

onsdag den 11. maj 2011

Vision for Sjællandsgade - dag 1

Første lørdags arrangement - ud af 2 - (7. og 14. Maj) med Miljøpunkt Nørrebro's præsentation af "Vision for Sjællandsgade" som en del af Nørrebro Lokaludvalg's gaderums festival "Forår i Gaden"

En flot lørdag - med solskin og masser af grønt.
Mange mennesker kiggede forbi
Blæsten var lidt hård ved vores udstilling

søndag den 3. april 2011

Forårets "Gaderums festival" på Nørrebro

Sjællandsgade Vision


"Mulighederne er uendelige, og nu er det din mulighed for at opleve en vision for Sjællandsgade, der kan gøre dit gaderum meget sundere og langt mere oplevelsesrigt. Se hvad LAR (lokal afledning af regnvand) kan betyde for dit kvarter og hvordan dette kan integreres i en vision, der præsenterer en samtænkning af mange grønne løsninger. Kom og se visionen og giv et bud på din fremtid! "


Byforgrønnings gruppen på Miljøpunkt Nørrebro - deltager i forårets "Gaderums festival" som Nørrebro Lokaludvalg har arrangeret - fra den 1. april til den 15. april. 

Vi deltager med et planche udstilling af LAR (Lokal Afledning af Regnvand) løsninger (udlånt af Københavns Energi) - samt med en vision for Sjællandsgade. 

Vi er på hjørnet af Sjællandsgade og Guldbergsgade - med telt og parasoller: http://goo.gl/maps/cDyN

Lørdag den 07. Maj klokken 10-16.


Lørdag den 14. Maj klokken 10-16

Kom forbi - se visionen - og giv din mening til kende.