Miljøpunkt Nørrebro

søndag den 27. juli 2014

Urbanitet og natur


Urbanitet og natur har det ikke altid godt med hinanden, men når de samarbejde skaber de noget helt speicelt og helt unikt.


Se billederne ved at klikke dette link:
http://themetapicture.com/what-happens-when-pieces-of-street-art-cleverly-interact-with-nature/

tirsdag den 22. juli 2014

Officiel regional hedebølge i København

http://www.dr.dk/Nyheder/Vejret/2014/07/22/152022.htm?rss=true

Så kom hedebølgen til hovedstaden

Med 29,4 grader, skrev københavnerne sig ved 15-tiden i dag tirsdag - på den regionale hedebølge.

De sidste dage har været en varm omgang for hovedstadens indbyggere. Og da termometret på Landbohøjskolens målestation midt på eftermiddagen passerede de 29 grader, var det nok til at bringe gennemsnittet af de forgangne tre dages højeste temperaturer op over 28 grader. Dermed opfyldes betingelserne for en officiel regional hedebølge og København kan slutte sig til Vestervig i Thy og Aalborg på den lille liste over hedebølgebyer.

Varmen fortsætter dog med at strømme ind over landet de kommende dage og flere steder ligger lige på grænsen af hedebølge

fredag den 11. juli 2014

Ladegårdsåen - på DR.dk P1 - igen

Ladegårdsåen i Orientering Weekend

Lørdag d. 12. Juli 2014 - fra klokken 17:10

Om: Orientering Weekend
Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

onsdag den 9. juli 2014

Ladegårdsåen og Miljøpunkt Nørrebro i Orientering på DR P1

Lidt sommer lytning om Ladegårdsåen:

Her er et link til indslaget. Det er indslag nummer 2 lidt nede på siden.

http://www.dr.dk/p1/orientering/orientering-625

Fra Orientering omtale af indslaget:
Forleden gik arbejdet i gang i Odense med at omdanne den stærkt trafikerede Thomas B. Thriges gade til ny bydel ved Odense å. Samme drøm har mange københavnere længe haft - om at lægge Ladegårds-åen tilbage i sine sving med soppesteder og græsbeklædte kanter. I dag er det en af Københavns mest trafikerede indfaldsveje. Men måske sker der snart noget med ønskerne om en fritlagt å i København. Medvirkende: Anders Jensen, projektleder, Ladegårdså-projektet, Miljøpunkt Nørrebro, Morten Kabell (EL), Bormester for miljø-og teknik, København, Torben Weiss Garne, Underdirektør, brancheorganisationen Forsikring & Pension
Af: Karen Hjulmand

mandag den 7. juli 2014

Grønne områder på Nørrebro - nu - og i fremtiden

Nørrebro / Nordvestbladet har en artikel i deres Uge 27 udgave.
http://minby.dk/noerrebronordvest-bladet/efterspoergslen-efter-groenne-aandehuller-vil-koste-kassen/

I den trykte version af avisen er der en oversigt, hvor det fremgår, at andelen af grønne områder på Nørrebro 
med offentlig adgang vil falde lidt frem mod 2027.

Artiklen indledes med:
Det vil koste et større milliardbeløb, hvis hver københavner skal have lige så meget grønt at boltre sig på i 2027 som i dag. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell ser et akut behov for, at det grønne prioriteres højere.

Og længere nede:
Endelig er der et potentiale på 50 hektar i forbindelse med klimatilpasningsprojekter. Her har politikerne godkendt de overordnede principper for klimatilpasningen med muligheden for nye grønne områder. Politikerne vil dog først forholde sig til muligheden for at supplere med grønne områder i forbindelse med den konkrete behandling af hvert enkelt projekt.

Artiklen slutter med:
Indvirker på huspriser. 
Undersøgelsen fra Grontmij viser også, at værdisætningen af de grønne områder har en positiv indflydelse på ejendomspriserne. 

Og til sidst:
Samtidig vil Morten Kabell sikre, at der bliver reserveret plads til det grønne på lige fod med folkeskoler og daginstitutioner i de nye byudviklingsområder.

tirsdag den 1. juli 2014

Ny hjemmeside for "Det Grønne København"

Vi har valgt 100 steder, som vi mener, er blandt de mest spændende og tilsammen byder på meget forskelligartede oplevelses muligheder. 

De repræsenterer mangfoldigheden af det grønne liv i og omkring København.

Københavnergrøn er skabt af Life Exhibitions for Foreningen By&Natur og støttet af Nordea-fonden.

Københavnergrøn er også udkommet som guide i lommebogsformat. Hvis ikke du allerede har købt bogen, som selvfølgelig er perfekt at have med på farten, anbefaler vi dig at bladre i vores e-bog, hvor du kan opleve alle 100 steder med fotos og tekst.

http://www.kobenhavnergron.dk/